Євродепутати вкотре наголосили на необхідності збереження санкцій проти РФ

Вівторок, 26 квітня 2016, 16:55

Депутати Європейського парламенту знову заявили про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України і вкотре наголосили на тому, що умови для зняття санкцій з РФ не виконані.

Про це йдеться в заключній заяві та рекомендаціях, ухвалених по завершенню засідання міжпарламентського комітету Асоціації Україна-ЄС, яке відбулося 25-26 квітня, повідомляє УНІАН.

Голова делегації Європарламенту в комітеті Андрій Пленкович повідомив про те, що євродепутати "наголосили на … підтримці територіальної цілісності та суверенітету України".

Також, за словами Пленковича, у Європарламенті переконані в тому, що на сьогодні умови для зняття санкцій з РФ не виконані.

"Ми також переконані, що ще не виконані умови для припинення запобіжних заходів, які існують щодо Російської Федерації", – додав він.

Пленкович також повідомив, що в ухваленій заяві та рекомендаціях Європарламент підтвердив свою відданість "підтримувати інституційні спроможності Верховної Ради через програму підтримки демократії".

"Ми будемо підтримувати реформи в Україні, особливо боротьбу з корупцією, що є умовою для реформ в усіх інших секторах у країні", - сказав він.

Раніше повідомлялося, що наступне засідання міжпарламентського Комітету асоціації Україна-ЄС відбудеться восени в Києві.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.