Франція виступила за введення до сирійського Алеппо спостерігачів ООН

Четвер, 15 грудня 2016, 20:50

Представник Франції при Організації Об'єднаних Націй Франсуа Делатр заявив, що до сирійського Алеппо потрібно ввести міжнародних спостерігачів під егідою ООН для контролю безпечної евакуації мирних мешканців та військ опозиції з міста.

Про це повідомляє Associated Press.

За інформацією агенції, Франсуа Делатр заявив у четвер журналістам, що його країна співпрацює з Німеччиною, аби винести це питання на розгляд Ради Безпеки ООН.

"Ми вважаємо, більше ніж коли-небудь, саме в ці найстрашніші для  в Алеппо дні, критично важливо, щоб там перебували міжнародні спостерігачі під егідою ООН", – повідомив представник Франції

За словами Делатра зустріч РБ ООН швидше за все, розгляне це питання в п'ятницю.

Нагадаємо, сьогодні, 15 грудня, після відновлення угоди про припинення вогню в Алеппо розпочато евакуацію цивільного населення.

Один із конвоїв, що перевозив поранених після відновлення угоди про припинення вогню, попав під обстріл, в результаті чого одна особа загинула, ще четверо поранено.

Напередодні в РФ заявили, що сирійська урядова армія продовжила операцію зі звільнення східного Алеппо, оскільки сирійська опозиція на сході Алеппо порушила домовленості про їх виведення з міста та відновила бойові дії вранці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: