У МЗС підтверджують прогнозну дату отримання безвізу

П'ятниця, 16 грудня 2016, 19:32

Міністерство закордонних справ України підтверджує, що безвізовий режим з ЄС буде надано Україні одночасно з набранням чинності механізму призупинення дії безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

Про це з посиланням на речника МЗС України Мар'яни Беци, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

В українському МЗС наголошують, що надання Євросоюзом безвізового режиму для українців деполітизоване і безвіз буде наданий після запуску механізму призупинення.

"Як тільки буде затверджено і набуде чинності механізм припинення дії безвізового режиму, одночасно буде надано і безвізовий режим для України", – цитує агенція речника МЗС України Мар'яну Бецу.

"Питання надання безвізового режиму з ЄС для України абсолютно деполітизоване: політичне рішення ухвалене – безвізовий режим буде. Зараз це питання внутрішньоінституційного голосування в ЄС", –  додала вона.

Нагадаємо, 15 грудня Європарламент проголосував за законопроект щодо впровадження механізму призупинення безвізового режиму ЄС з третіми країнами.

Того ж дня Європейський парламент оприлюднив нову індикативну дату розгляду питання про безвізовий режим для України – 3 квітня, яку пізніше прибрали з сайту Європарламенту.

Як відомо, в ЄС питання надання безвізового режим для України та Грузії привʼязали до запуску так званого механізму призупинення.

Варто додати, що датою індикативного голосування за безвізовий режим для громадян Грузії і надалі лишається 2 лютого.

Додамо також, що президент Європейського парламенту Мартін Шульц вважає, Європарламент може досягти угоди з Радою Європейського Союзу щодо надання Україні безвізового режиму у січні наступного року.

Детальніше про те, коли Україна може отримати безвізовий режим з ЄС читайте в статті на ЄвроПравді: #колибезвіз: внутрішні документи ЄС щодо скасування віз для України та Грузії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.