Лідери ЄС обговорювали Brexit на саміті лише 20 хвилин

П'ятниця, 16 грудня 2016, 10:04

Лідери Європейського Союзу присвятили лише 20 хвилин на обговорення виходу Великої Британії з ЄС, наприкінці вечірнього засідання у Брюсселі, після того, як прем'єр Британії Тереза Мей повернулася у Лондон.

Про це повідомляє The Guardian.

Лідери ЄС під час спільного обіду, на який не було запрошено Мей, мали розглянути питання виходу Британії з блоку.

"Але після того, як переговори про низку інших актуальних питань, включаючи кризу з біженцями та порушення режиму припинення вогню на сході України, затягнулися допізна, вечерю скасували та замінили коротким обговоренням", - повідомляє видання.

Видання зазначає, що після того, як Мей залишила саміт, решта 27 лідерів ЄС обговорювали питання Brexit лише 20 хвилин.

Голова Європейської ради Дональд Туск назвав таке обговорення "короткою неформальною зустріччю", щоб завершити оформлення процесів щодо питання виходу Британії з ЄС.

"Така коротка розмова про вихід Великої Британії з ЄС підкреслює той факт, що це питання в даний час не головне на порядку денному інших держав-членів ЄС", - повідомляє видання.

Окрім того, за інформацією The Guardian, перед початком саміту було занято "незручне відео", на якому прем'єр-міністр Британії була не в змозі знайти собі співрозмовника, тоді як інші лідери ЄС тепло вітали один одного.

Нагадаємо, прем'єр Британії Тереза Мей перед початком саміту ЄС у Брюсселі ще раз підтвердила про плани запуску процедури Brexit  до кінця березня та заявила, що у Британії очікують на "гладкий" процес.

Раніше повідомлялося, що на саміті лідери ЄС мали обговорити технічні деталі переговорів щодо виходу Великої Британії з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: