Президент Румунії відхилив кандидатуру лівих на посаду прем’єра

Вівторок, 27 грудня 2016, 13:13

Президент Румунії заявив, що відмовляється затверджувати запропоновану лівою Соціал-демократичною партією (СДП) кандидатуру екс-міністра регіонального розвитку Севіль Шайдех на посаді премʼєр-міністра країни.

Про це повідомляє Associated Press.

Таким чином, як відзначає агенція, Севіль Шайдех втратила шанси на те, аби стати першим в історії Румунії мусульманським премʼєром.

Президент Румунії Клаус Йоханніс заявив, що він "ретельно зважив аргументи за і проти" і вирішив не висувати 52-річну Севіль Шайдех на посаду прем'єр-міністра.

Йоханніс закликав СДП, яка перемогла на останніх парламентських виборах, запропонувати іншу кандидатуру.

Офіційною причиною такого рішення президент Румунії називається відсутність значного політичного досвіду в Севгіль Шайдех.

Варто додати, що голова соціал-демократ Лівіу Драгнеа не може стати прем'єр-міністром, тому що він був визнаний винним у фальсифікації виборів.

Нагадаємо, при владі в країні перебуває технократичний уряд, який було сформовано в 2015 році після відходу у відставку прем'єр-міністра Віктора Понти і його кабінету.

Як повідомлялося, екс-прем’єр Румунії Віктор Понта, якого звинувачували у корупції, подав у відставку на тлі масових протестів після пожежі в нічному клубі в Бухаресті, де загинули люди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: