Уряд Румунії може очолити екс-міністр регіонального розвитку Севіль Шайдех

фото
Середа, 21 грудня 2016, 12:14

Румунська ліва Соціал-демократична партія(СДП) запропонувала кандидатуру 52-річної екс-міністра регіонального розвитку Севіль Шайдех на посаду прем'єр-міністра.

Про це заявив керівник партії Лівіу Драгнеа, повідомляє Reuters.

"Я оголосив рішення, яке, я сподіваюся, буде прийнято, щоб уряд швидко забезпечив схвалення бюджетного плану 15 січня", - сказав Драгнеа.

Севіль Шайдех 

Президент Румунії Клаус Йоханніс почав дводенні консультації про формування нового уряду з усіма політичними партіями, які потрапили в парламент після виборів 11 грудня.

Як очікується, про призначення нового прем'єр-міністра країни оголосять в п'ятницю.

СДП має абсолютну більшість в парламенті разом зі своїм молодшим партнером по коаліції і давнім союзником "Альянсом лібералів та демократів". У двох партій 250 депутатів у 465-містному парламенті.

Нагадаємо, при владі в країні перебуває технократичний уряд, який було сформовано в 2015 році після відходу у відставку прем'єр-міністра Віктора Понти і його кабінету.

Як повідомлялося, екс-прем’єр Румунії Віктор Понта, якого звинувачували у корупції, подав у відставку на тлі масових протестів після пожежі в нічному клубі в Бухаресті, де загинули люди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.