На виборах у Румунії перемогла партія екс-прем’єра, звинуваченого в корупції

Понеділок, 12 грудня 2016, 08:36

На парламентських виборах в Румунії, які пройшли у неділю, 11 грудня, за підрахунками 99% голосів, перемагає Соціал-демократична партія.

Про це це повідомляє Agerpres.ro.

За підрахунками 99% голосів, Соціал-демократична партія  (СДП) здобула 46.09% голосів до Сенату та 45.9% до Палати депутатів, у той час як правоцентристська Національна ліберальна партія отримала 20.26% голосів до Сенату та 19.88% до Палати депутатів.

Створений у цьому році "Союз порятунку Румунії" здобуває 8.55% голосів до Сенату та 8.49% до Палати депутатів.

Керівник Соціал-демократичної партії Румунії Лівіу Драгня заявив, що Соціал-демократична партія розпочне переговори щодо формування парламентської більшості з його давнім союзником Альянсом лібералів та демократів (які набрали 6,07% у Сенат та 5.64% у Палату депутатів).

"У найближчі дні СДП та Альянс лібералів та демократів розпочнуть переговори, щоб сформувати нову більшість у парламенті. Cьогоднішнє голосування ясно показує вибір румун щодо майбутнього уряду", - заявив він, передає Reuters.

У двопалатний румунський парламент (Сенат і Палата депутатів) пройшли 466 депутатів.

Нагадаємо, при владі в країні перебуває технократичний уряд, який було сформовано в 2015 році після відходу у відставку прем'єр-міністра Віктора Понти і його кабінету.

Як повідомлялося, екс-прем’єр Румунії Віктор Понта, якого звинувачували у корупції, подав у відставку на тлі масових протестів після пожежі в нічному клубі в Бухаресті, де загинули люди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.