Олланд засудив Росію за блокування резолюції Радбезу ООН по Алеппо

Середа, 7 грудня 2016, 14:15

Президент Франції Франсуа Олланд засуджує дії РФ з блокування резолюції Радбезу ООН щодо негайного перемирʼя в сирійському місті Алеппо.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби президента Франції.

Так, у повідомленні Єлисейського палацу за результатами засідання Національної ради з безпеки та оборони Франції, йдеться про те, що "президент республіки звернув увагу на трагічні наслідки подвійного вето, які знову завадили ухваленню резолюції Ради Безпеки ООН щодо трагічної гуманітарної ситуації в Алеппо".

"Це системне перешкоджання Росії (яка разом з Китаєм наклали вето на резолюцію про перемирʼя – ред.) стверджує режим Башара Аль-Асада в його руйнівній логіці, що призводить до жертв серед беззахисних мирних мешканців", – наголошується у повідомленні прес-служби президента Франції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй не змогла ухвалити резолюцію, яка дозволила б встановити 7-денне припинення вогню у сирійському місті Алеппо.

Під час голосування на засіданні Радбезу ООН, яке відбулось у понеділок, 5 грудня, Росія та Китай скористались своїм право вето та заблокували резолюцію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.