Росія та Китай ветували резолюцію Радбезу ООН щодо перемир'я в Алеппо

Вівторок, 6 грудня 2016, 08:18

Рада Безпеки Організації Об'єднаних Націй не змогла ухвалити резолюцію, яка дозволила б встановити 7-денне припинення вогню у сирійському місті Алеппо.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Під час голосування на засіданні Радбезу ООН, яке відбулось у понеділок, 5 грудня, Росія та Китай скористались своїм право вето та заблокували резолюцію.

Ініціаторами ухвалення документу виступили Єгипет, Іспанія та Нова Зеландія. Резолюція передбачала встановлення 7-денної паузи у бойових діях в Алеппо для того, щоб вивезти хворих та поранених цивільних осіб з контрольованої повстанцями частини міста, а також доставити до заблокованих районів гуманітарну допомогу.

Окрім РФ та Китаю, проти ухвалення резолюції проголосувала Венесуела, водночас Ангола під час голосування утрималась. Решта 11 членів Радбезу підтримали резолюцію.

Раніше повідомлялося, що ще один ключовий район східного Алеппо фактично захоплений урядовими військами, що продовжують наступ на частину міста, яка підконтрольна опозиції.

Нагадаємо, в МЗС РФ заявили, що перемир'я можливе лише після виходу з Алеппо сирійської опозиції, додавши, що ті угруповання, які не залишать східну частину міста будуть розглядатися як терористи.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.