Сирійська урядова армія встановила контроль над історичним центром в Алеппо

Середа, 7 грудня 2016, 10:49

Урядова армія режиму президента Сирії Башара Асада встановила контроль над усіма частинами історичного центру, старого міста, в Алеппо, які раніше контролювалися військовими сирійської опозиції.

Про це повідомляє Сирійський центр із моніторингу дотримання прав людини, передає Reuters.

Сирійська армія та війська союзників президента Сирії почали входити в історичний центр у вівторок, 6 грудня, та близькі до того, щоб встановити повністю контроль над усією східною частиною Алеппо.

За даними Сирійського центру із моніторингу дотримання прав людини, наступ армії, що розпочався у вівторок та тривав всю ніч, супроводжувався важкими авіаударами та обстрілами, що змусило військових сирійської опозиції відмовитися від історичного старого міста, в тому числі території навколо історичної мечеті Омейядів.

Нагадаємо, уряд Сирії заявляє, що не піде на перемир'я в Алеппо, якщо будь-яке з опозиційних угруповань залишиться у східній частині міста.

Варто зазначити, що Росія і Китай в понеділок наклали вето на резолюцію Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй щодо тижневого припинення вогню в Алеппо.

Раніше в РФ заявили, що перемир'я можливе лише після виходу з Алеппо сирійської опозиції, додавши, що ті угруповання, які не залишать східну частину міста, вважатимуться терористами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: