Режим Асада не піде на перемир’я, якщо опозиція не залишить Алеппо

Вівторок, 6 грудня 2016, 14:20

Уряд Сирії заявляє, що не піде на перемир'я в Алеппо, якщо будь-яке з опозиційних угруповань залишиться у східній частині міста.

Про це заявило МЗС країни, повідомляє Reuters.

"Сирійська влада відкидає будь-які переговори про припинення вогню з будь-якої зі сторін в утримуваних повстанцями (яких сирійська влада називає терористами ред.) районах східного Алеппо за умови, що вони не залишають місто", – йдеться у повідомленні.

Як відомо, сирійський уряд називає терористами всі повстанські групи, що борються проти режиму президента Башара Аль-Асада. Загалом опозиційні сили включать в себе угруповання, які підтримують США, Туреччина та монархії Перської затоки, а також бойовиків-джихадистів.

Варто зазначити, що Росія і Китай в понеділок наклали вето на резолюцію Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй щодо тижневого припинення вогню в Алеппо.

Москва стверджує, що повстанці використовують такі паузи в бойових діях для перегрупування та посилення своїх підрозділів, що призводить до відновлення та збільшення масштабів бойових дій і збільшення жертв серед мирного населення.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: