Шість держав пригрозили санкціями через ситуацію в Алеппо

Середа, 7 грудня 2016, 17:46

Лідери шести країн закликали до негайного припинення вогню в сирійському місті Алеппо, засудивши РФ та Іран за підтримку режиму президента Сирії Башара Асада, та пригрозили розглянути додаткові обмежувальні заходи за підтримку дій сирійського уряду.

Про це йдеться у спільній заяві від Німеччини, Франції, Італії, США, Канади і Британії, повідомляє Reuters.

"Найважливішим завданням, як і раніше, є негайне припинення вогню, так щоб Організація Об'єднаних Націй могла надати гуманітарну допомогу людям у східному Алеппо", - йдеться у заяві.

У заяві лідери закликали сирійський уряд погодитися з планом ООН, який включає чотири пункти.

"Ми закликаємо сирійський режим зробити це негайно (погодитися з планом ООН - Ред.), щоб покласти край жахливій ситуації в Алеппо; ми вимагаємо, щоб Росія і Іран використали свій вплив, щоб це відбулося".

"Ми готові розглянути додаткові обмежувальні заходи проти окремих осіб чи установ, які сприяють сирійському режиму або діють від його імені", - йдеться у заяві.

Вони також закликали ООН збирати докази військових злочинів для притягнення винних осіб до відповідальності.

Нагадаємо, Росія і Китай в понеділок наклали вето на резолюцію Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй щодо тижневого припинення вогню в Алеппо.

Уряд Сирії заявляє, що не піде на перемир'я в Алеппо, якщо будь-яке з опозиційних угруповань залишиться у східній частині міста.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: