Керрі та Лавров обговорять безпечний вихід опозиційних військ з Алеппо - ЗМІ

Середа, 7 грудня 2016, 18:35

Держсекретар США Джон Керрі і глава МЗС РФ Сергій Лавров, ймовірно, обговорять умови евакуації сирійських повстанців з обложеного сирійського міста Алеппо на зустрічі в німецькому Гамбурзі.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на американського чиновника.

Як відомо, Керрі зустрінеться з Лавровим у середу ввечері в Гамбурзі.

Агенція нагадує, що сирійська урядова армія і союзні війська досягнули великих успіхів у боротьбі з повстанцями за останні два тижні і майже наблизилися до повного контролю над Алеппо.

Раніше повідомлялося, що сирійські повстанці, які знаходяться в обложеному східному Алеппо, закликають до негайного п'ятиденного припинення вогню для переговорів про майбутнє міста і для евакуації поранених і цивільних.

Нагадаємо, уряд Сирії заявляє, що не піде на перемир'я в Алеппо, якщо будь-яке з опозиційних угруповань залишиться у східній частині міста.

Варто зазначити, що Росія і Китай в понеділок наклали вето на резолюцію Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй щодо тижневого припинення вогню в Алеппо.

Раніше в РФ заявили, що перемир'я можливе лише після виходу з Алеппо сирійської опозиції, додавши, що ті угруповання, які не залишать східну частину міста, вважатимуться терористами.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.