Асад заявив, що після захоплення Алеппо війна в Сирії не закінчиться

Четвер, 8 грудня 2016, 08:28

Президент Сирії Башар Асад заявив, що перемога його армії в Алеппо стане "величезним кроком" до закінчення п'ятирічної громадянської війни в країні, але не означатиме кінця конфлікту.

Про це повідомляє ВВС.

"Це правда, що Алеппо буде перемогою для нас, але давайте будемо реалістами - це не означає кінець війни в Сирії. Але це буде величезний крок до цієї мети. Навіть якщо ми закінчимо з Алеппо, ми будемо продовжувати війну проти терористів", - сказав Асад, назвавши "терористами" сирійських повстанців, які виступають проти режиму президента Сирії.

Повстанці закликали до п'ятиденного перемир'я для евакуації мирних жителів, після того, як сили Асада витіснили їх із історичного центру Алеппо.

Але Асад відкинув будь-які угоди про припинення вогню і його армія продовжує свій наступ за підтримки російської авіації.

Нагадаємо, Німеччина, Франця, Італія, США, Канада і Британія закликали до негайного припинення вогню в Алеппо, засудивши РФ та Іран за підтримку режиму президента Сирії Башара Асада, та пригрозили розглянути додаткові обмежувальні заходи за підтримку дій сирійського уряду.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.