Туск: у переговорах щодо Brexit пріоритетом є гарантії прав громадян

Субота, 29 квітня 2017, 11:17

Європейська комісія підготували детальний список прав громадян, які Євросоюз хоче захистити під час переговорів про вихід Великої Британії з ЄС.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск перед початком спеціального саміту ЄС, присвяченого Brexit.

"Ми всі хочемо близьких и сильних відносин з Британією в майбутньому. В цьому немає жодних сумнівів. Але перед тим, як обговорювати майбутнє, ми повинні розібратися в нашому минулому", - сказав Туск.

Він зазначив, що необхідно отримати тверді гарантії для всіх громадян і в Британії, і в ЄС, на яких матиме вплив Brexit.

"Це має бути пріоритет номер один. Єврокомісія вже підготували детальний список прав громадян, які ми хочемо захистити. Ми маємо залишатися об’єднаними у складі 27 країн. Тільки тоді нам вдасться вдало провести переговори. Наша єдність також в інтересах Британії", - додав Туск.

Нагадаємо, 29 березня президент Європейської ради Дональд Туск отримав від повіреного у справах Британії листа про формальний початок процедури Brexit.

Таким чином, офіційна процедура виходу Британії зі складу ЄС розпочалася.

Євросоюз планував почати предметні переговори про вихід Великої Британії з ЄС з 22 травня, але тепер цей термін перенесений через оголошення дострокових виборів у Британії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.