США вважають пропозицію ЄС щодо торгівлі недостатньою - єврокомісар

Вівторок, 22 травня 2018, 14:07

Пропозиція ЄС отримати звільнення від мита США на сталь і алюміній в обмін на обіцянку тісніших торговельних зв'язків може виявитися недостатньо, щоб переконати Вашингтон.

Про це заявила єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом, передає Reuters.

Лідери ЄС домовилися минулого тижня, щоб співпрацювати з США у питаннях торгівлі, зокрема щодо лібералізації ринку, доки Вашингтон не введе імпортні мита на сталь і алюміній. 

У відповідь на запитання, чи ці пропозиції влаштовують Сполучені Штати, Мальмстрьом сказала: "Я гадаю, вони не думають, що цього достатньо".

У березні адміністрація Трампа запровадила мита в розмірі 25% на сталь і 10% на алюміній стосовно Китаю, Росії та Японії, але тимчасово відклала запровадження додаткових мит для ЄС, Канади, Мексики, Бразилії, Австралії та Аргентини. У США заявили, що саме європейська сторона попросила відкласти введення мит задля того, щоб виробити і представити свої пропозиції щодо цього питання.

Брюссель, зокрема, запропонував переглянути свої мита на промислові товари, автомобілі, пише Financial Times. Однак Мальмстрьом сумнівається, що США влаштують такі пропозиції, тож вони не продовжать період відтермінування мит, який спливає наприкінці травня. Вона зазначила, що ЄС готується до "певного рішення" адміністрації США до 1 червня.

ЄС слідом за Китаєм поскаржився у Світову організацію торгівлі (СОТ) на тарифи США. Заступник голови Європейської комісії Юркі Катайнен заявляє, що ЄС не має наміру йти на поступки з метою домогтися звільнення від ввізних мит США.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: