Парламент Словаччини не підтримав пропозицію проведення дострокових виборів

Вівторок, 22 травня 2018, 16:05

Національна рада Словаччини відхилила пропозицію опозиційних партій про проведення 8 вересня дострокових виборів у парламент у зв'язку з внутрішньополітичною кризою в країні після вбивства журналіста Яна Куцяка 21 лютого цього року.

Про це передає Aktuality.

За проведення дострокових виборів у Національну раду проголосувало лише 57 із 150 депутатів. Опозиціонери скаржаться, що уряд спирається на крихку парламентську більшість, яка уже не представляє вибір громадян.

Також уряду дорікають найбільшими протестами у країні з 1989 року, які відбулися весною цьогоріч у зв'язку з убивством журналіста-розслідувача. 

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину. Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. 

Колега журналіста Куцяка розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо подав у відставку після масових протестів у країні через вбивство журналіста-розслідувача та загрозу нових виборів.

Міністр культури Словаччини Марек Мадарич також подав у відставку після вбивства журналіста.

Секретар урядової ради безпеки Вільям Ясань та помічниця прем'єр-міністра Марія Трошкова також пішли у відставку. У розслідуванні Куцяка йшлося про те, що вони мали зв'язки із членом італійської мафії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.