Словаччина: поліція забрала телефон у чеської журналістки, яка працювала з убитим Куцяком

Середа, 16 травня 2018, 14:09

Національне агентство по боротьбі зі злочинністю Словаччини забрало мобільний телефон у чеської журналістки-розслідувачки Павли Головчої, яка була колегою вбитого у лютому Яна Куцяка.

Про це передає Aktuality.sk.

"Це було восьмигодинне комплексне обстеження. Мені не пояснили, навіщо вони потребують мого телефону", - сказала Головча після того, як поліцейські забрали її мобільний разом із SIM-карткою.

Силовики запросили паролі з телефону і програмних додатків на ньому. Відповідне законодавство при цьому гарантує журналістам право на захист джерел своєї інформації, одержаної з метою опублікування, а також право зберігати їх у таємниці.

З цього приводу журналістка відмовилася розкрити паролі співробітникам поліції. Згідно з даними SME, забрати телефон дозволила спеціальна прокуратура.

Нагадаємо, 26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину.

Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. Колега журналіста Куцяка розповіла, що він розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

1 березня стало відомо, що поліція Словаччини затримала італійського підприємця Антоніно Вадалу, який був одним з головних фігурантів у розслідуванні вбитого словацького журналіста Яна Куцяка.  Поліція також затримала його брата Бруно та двоюрідного брата П'єтро Катроппу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.