Джузеппе Конте став новим прем’єр-міністром Італії

фото
П'ятниця, 1 червня 2018, 18:01

Джузеппе Конте склав присягу прем’єр-міністра Італії у присутності президента Серджо Маттарелли та свого уряду.

Про це повідомляє ANSA.

Після Конте присягу також склали всі 18 міністрів і президент Італії привітав кожного із них. З моменту завершення церемонії уряд отримує всю повноту своїх повноважень.

Серджо Маттарелла та Джузеппе Конте (фото - ANSA)
Серджо Маттарелла та Джузеппе Конте (фото - ANSA)

Конте вдруге за два тижні отримав мандат на формування уряду. Перша спроба провалилася після відмови Маттарелли схвалити на посаді міністра фінансів суперечливого кандидата - жорсткого критика єврозони Паоло Савону.

Через незгоду затвердити міністра Конте відмовився від посади прем'єра.

У четвер, 31 травня, після невдалої спроби сформувати технократичний уряд на чолі з екс-чиновником МВФ Коттареллі, лідери італійських популістських партій "Руху 5 зірок" та "Ліги" знову домовились про формування уряду.

На посаду міністра фінансів запропоновано компромісну фігуру – професора економіки Джованні Тріа, який підтримує членство країни у єврозоні.

Варто наголосити, що Савона таки працюватиме в уряді популістів. Він обійме посаду міністра європейських справ. А колишній міністр справ ЄС Енцо Моаверо Міланезі стане головою МЗС.

Лідер "Ліги" Маттео Сальвіні та лідер "Руху 5 зірок" Луїджі Ді Майо обіймуть посади віце-прем’єрів. Сальвіні також буде міністром внутрішніх справ, а Ді Майо – міністром промисловості.

Читайте також - Уряд критики ЄС: що чекати від кабінету популістів у Італії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.