ЄС закликає новий уряд Італії до "єдності у ключовий момент"

П'ятниця, 1 червня 2018, 17:55

Президент Європейської ради Дональд Туск привітав новопризначеного прем'єр-міністра Італії Джузеппе Конте, заявивши, що Європейський Союз потребує "єдності та солідарності більше, ніж коли-небудь".

Про це пише Reuters.

Президент Італії Серджіо Маттарелла затвердив у п'ятницю Джузеппе Конте в якості прем'єр-міністра першого антисистемного уряду Західної Європи, метою якого є скорочення податків, підвищення витрат на соціальне забезпечення і перегляд правил Європейського Союзу щодо бюджету та імміграції.

"Ваше призначення відбувається у вирішальний момент для Італії і всього Європейського Союзу", - сказав Туск у листі. "Для подолання спільних викликів нам як ніколи потрібні єдність і солідарність", - додав він.

У четвер, 31 травня, після невдачі сформувати технократичний уряд на чолі з екс-чиновником МВФ Коттареллі лідери італійських популістських партій "Руху 5 зірок" та "Ліги" домовились про формування уряду.

На посаду міністра фінансів запропоновано компромісну фігуру – професора економіки Джованні Тріа, який підтримує членство країни у єврозоні.

Лідер "Ліги" Маттео Сальвіні та лідер "Руху 5 зірок" Луїджі Ді Майо обіймуть посади віце-прем’єрів. Сальвіні також буде міністром внутрішніх справ, а Ді Майо – міністром промисловості.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.