Трамп відмовився підписувати комюніке саміту G7, звинувативши Трюдо

Неділя, 10 червня 2018, 09:33

Президент США Дональд Трамп наказав представникам Вашингтона не підписувати комінюке за підсумками саміту "Великої сімки" у Канаді.

Про це американський лідер написав у Twitter.

"Зважаючи на брехливі заяви Джастіна Трюдо під час прес-конференції та той факт, що Канада обкладає американських фермерів, робітників та компанії величезними митами, я наказав представникам США не підписувати комюніке, поки ми розглядаємо можливість введення тарифів на автомобілі, які завалюють ринок США!" - заявив Трамп.

За його словами, поведінка Трюдо на саміті G7 була "нечесною та слабкою".

"Трюдо поводився так лагідно і м'яко під час наших зустрічей на G7 тільки для того, щоб дати прес-конференцію після мого від'їзду, заявивши, що "мита США були образливими", і він "не дасть сісти собі на шию". Дуже нечесно і слабо. Наші мита - це відповідь на його 270% на молочні продукти США!" - написав глава Сполучених Штатів.

Трамп покинув саміт до оприлюднення підсумкового комюніке. Трюдо назвав саміт "вкрай успішним".

Президент США Дональд Трамп раніше звинуватив адміністрацію Барака Обами у тому, що це вона дозволила Росії анексувати Крим, і знову підтримав повернення Росії до G8.

Нагадаємо, президент США Дональд Трамп перед вильотом на саміт G7 у п'ятницю підтримав повернення Росії до клубу найбільш впливових держав світу. 

Європейські члени "Великої сімки" переконані, що це неможливо, доки не буде вирішене українське питання, заявила канцлер Німеччини Ангела Меркель.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.