Зустріч Трампа і Макрона на G7 перенесено

П'ятниця, 8 червня 2018, 19:24

Заплановану зустріч президента США Дональда Трампа з президентом Франції Еммануелем Макроном в рамках саміту "Великої сімки" в Квебеку перенесено.

Про це повідомляє Associated Press.

Трамп приблизно на 45 хвилин відстав від свого графіка, коли його літак приземлився у п’ятницю в Квебеку.

Трамп і Макрон планували провести переговори в п'ятницю вранці, але офіс Макрона заявив, що тепер зустріч очікується о 17:40 за місцевим часом.

Білий дім заявляє, що вони працюють над тим, щоб зустріч була перенесена на пізніший час цього ж дня.

Як відзначає агентство, Дональд Трамп, схоже, не поспішав вирушати в Канаду в п'ятницю. Він вийшов з Білого дому більш ніж із півгодинним запізненням та провів час із прихильниками, які зібралися біля його резиденції.

Потім Трамп майже 20 хвилин відповідав на питання журналістів.

Як повідомлялося, американського президента Дональда Трампа очікує "холодний прийом" на зустрічі лідерів семи високорозвинених країн світу 8-9 червня в Канаді.

Трамп прибув в Канаду після запровадження жорстких мит на сталь і алюміній для своїх західних торгових партнерів. Крім того, лідери "Великої сімки" вже розчаровані виходом США із двох міжнародних договорів - Паризької кліматичної угоди та Іранської ядерної угоди.

Перед самим відльотом до Канади Трамп підтримав повернення Росії до клубу найбільш впливових держав світу. Цей крок може ще більше розколоти і так хитку єдність у таборі "Великої сімки".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.