Президент Грузії пропонує главі правлячої партії стати прем’єром

Четвер, 14 червня 2018, 14:53

Президент Грузії Георгій Маргвелашвілі закликав партію "Грузинська мрія" висунути на пост прем'єр-міністра її главу, мільярдера Бідзіну Іванішвілі.

Про це передає "Эхо Кавказа".

"У Європі лідерами правлячої партії є прем'єр-міністри, відповідно, главою Кабміну повинен стати Іванішвілі", – сказав президент.

"Між іншим, з Бідзіною Іванішвілі я працював у ранзі міністра, і можу сказати, що він був хорошим прем'єром, принаймні, з мого досвіду. Наша співпраця була дуже хорошою, цікавою та ефективною", – додав він.

При цьому він розкритикував практику, коли державні посади обіймають висуванці правлячої партії, які діють виключно в її інтересах.

"Це – маскарад, коли призначаються люди, але реально рішення приймає партія. На мій погляд, це шкодить Грузії, її європейському вибору і стабільності", – додав Маргвелашвілі.

Напередодні прем’єр-міністр Грузії Георгій Квірікашвілі подав у відставку. Причиною відставки Квірікашвілі ЗМІ називають його розбіжності з урядовою командою.

Відставка Квірікашвілі означає, що склад уряду автоматично відправляється у відставку. Після цього парламентська більшість у семиденний термін має представити президенту новий склад уряду, після чого Маргвелашвілі також через сім днів повинен представити парламенту склад уряду.

Іванішвілі став прем'єр-міністром Грузії в 2012 році після перемоги на парламентських виборах створеної ним коаліції "Грузинська мрія". Через рік він пішов у відставку за власним бажанням.

Незважаючи на його заяви про те, що він не втручається в політику, багато представників грузинської опозиції, експерти, а також впливові неурядові організації не раз відзначали, що Іванішвілі керує політичною ситуацією "з-за лаштунків" і без нього не проходить жодне серйозне призначення в уряді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.