Північнокорейські ЗМІ перестали зневажливо говорити про Трампа

Четвер, 14 червня 2018, 17:20

Після зустрічі президента США з главою КНДР в Сінгапурі ЗМІ Північної Кореї змінили риторику та перестали описувати Дональда Трампа зневажливою лексикою.

Це помітило агентство Associated Press.

До зустрічі з Кім Чен Ином чи не найкращу характеристику, яку міг отримати президент США у державних північнокорейських ЗМІ, було просто "Трамп".

Якщо раніше американського очільника називали образливими словами, такими як "старий дурень" чи "недоумкуватий старий", то тепер його називають "президент Сполучених Штатів Америки", "президент Дональд Дж. Трамп" чи навіть "верховний лідер".

Перші фотографії та відео з саміту державні ЗМІ почали оприлюднювати тільки у четвер, за два дні після зустрічі у Сінгапурі. Тобто їхні повідомлення були продуманими і зваженими, відповідали партійній лінії.

Те, у якому світлі державна преса подала саміт з Трампом, є надзвичайно важливим. Маючи обмежену кількість джерел інформації, населення Північної Кореї дізнається з державних ЗМІ не тільки те, що відбувається, а й те, якої реакції на події від нього очікує влада.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.