Помпео: від КНДР залежить, чи відновимо військові навчання з Південною Кореєю

Середа, 13 червня 2018, 18:25

Державний секретар США Майк Помпео заявив, що спільні військові навчання США і Південної Кореї будуть відновлені, якщо Північна Корея припинить сумлінно вести переговори з приводу своєї ядерної програми.

Помпео перебуває в Південній Кореї наступного дня після того, як президент США Дональд Трамп зустрівся з лідером КНДР Кім Чен Ином і оголосив, що США заморозять військові навчання з Південною Кореєю, повідомляє Associated Press.

Помпео розповів, що він був присутній під час цієї розмови. За його словами, Трамп "дуже чітко дав зрозуміти", що умовою призупинення військових навчань буде продовження добросовісних переговорів.

За словами Помпео, якщо США дійдуть до висновку, що переговори проходять "не сумлінно", то заморожування більше не буде діяти. Держсекретар США стверджує, що Трамп був "недвозначним", заявляючи це Кіму.

США регулярно проводили військові навчання із Південною Кореєю на суші та на морі, але на прес-конференції у Сінгапурі за підсумками саміту з Кім Чен Ином Трамп назвав їх "провокаційними" і заявив, що "вони також коштують США багато грошей".

В той же час, Трамп заявив, що не збирається зменшувати військовий контингент США у Південній Кореї, який налічує 32 тисячі військових.

Нагадаємо, Трамп і Кім Чен Ин підписали спільний документ за підсумками історичного саміту у Сінгапурі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: