Суперечка в уряді Німеччини: соціал-демократи вимагають провести саміт коаліції

Понеділок, 18 червня 2018, 20:47

Голова Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Андреа Налес закликала партнерів по коаліції провести зустріч лідерів політичних сил ще до саміту ЄС 28-29 червня через конфлікт між канцлеркою Ангелою Меркель та міністром внутрішніх справ Горстом Зеєгофером.

Про це пише Deutsche Welle.

"Цей конфлікт завдав шкоди авторитету політики в Німеччині та передовсім авторитету Німеччини в Європі", - заявила Налес у Берліні в понеділок, 18 червня, цитує агентство dpa.

Така зустріч керівників коаліційних партій стала би першою за майже 100 днів нового уряду ФРН.

Налес наголосила, що і компромісні рішення між ХДС і ХСС, і намір лідера ХСС Зеєгофера у разі відсутності європейського розв'язання запровадити автоматичне завертання на кордоні шукачів притулку, які вже зареєстровані в інших країнах ЄС, можуть бути заблоковані СДПН.

"Я можу тут лише сказати, що згода між ХДС і ХСС не означає автоматичної підтримки такої домовленості з боку СДПН", - застерегла Налес.

Президія СДПН має намір увечері 18 червня обговорити власний план розв'язання ситуації з біженцями. Як пише dpa, в основі пропозиції соціал-демократів лежатиме пришвидшення обробки заяв на отримання притулку прибулих із так званих "безпечних країн походження", тобто шукачів притулку, яким можна швидко надати обґрунтовану відмову.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.