Меркель представить результати переговорів з ЄС щодо міграції за два тижні

Понеділок, 18 червня 2018, 15:41

Канцлерка Німеччини Ангела Меркель 1 липня представить своїй партії "Християнсько-демократичний союз" (ХДС) результати перемовин з державами ЄС щодо вирішення міграційної проблеми.

Про це Меркель заявила на прес-конференції у Берліні в понеділок, повідомляє Sueddeutsche Zeitung.

Голова німецького уряду повідомила, що ХДС та її сестринська партія ХСС сьогодні мають спільне завдання – краще організувати міграцію у своїй країні. За її словами, вона отримала "сильний мандат" від керівництва партії на переговори на європейському рівні впродовж наступних двох тижнів.

1 липня Меркель представить своїй партії результати переговорів з іншими державами ЄС. Стосовно результатів і їхніх наслідків, Меркель наголосила: "Немає жодного автоматизму". Меркель також підкреслила, що двом сестринським партіям – ХДС і ХСС – слід триматися разом.

Разом з тим Меркель не стала уточнювати, що буде, якщо компромісу на рівні ЄС не вдасться досягнути, і чи підтримає вона план Зеєгофера щодо розвороту мігрантів на кордоні.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Німеччини від Християнсько-соціального союзу (ХСС) Горст Зеєгофер погодився дати канцлерці Ангелі Меркель час до кінця червня для пошуку європейського рішення у міграційній суперечці.

28-29 червня відбудеться саміт лідерів ЄС, на якому міграційне питання стане одним із ключових. Крім того, Меркель планує до цього часу провести низку двосторонніх зустрічей з європейськими лідерами на цю тему.

Основна суперечка між Зеєгофером та Меркель полягає в тому, що глава МВС, який одночасно очолює ХСС, вимагає дозволу для прикордонних земель відмовляти шукачам притулку, якщо вони зареєструвалися в іншій державі ЄС або якщо у Німеччині їм вже було відмовлено в притулку.

Меркель прагне уникнути односторонніх кроків Німеччини, які можуть роздратувати інші країни-члени ЄС та ще більше послабити зусилля, спрямовані на спільну міграційну політику для всього ЄС.

Читайте також: "Ультиматум для Меркель: як нова міграційна криза ламає уряд Німеччини".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: