У Бундестазі посла США порівняли з "ультраправим колоніальним офіцером"

Вівторок, 26 червня 2018, 14:03

Новий посол США у ФРН Річард Гренелл більше схожий на "вкрай правого колоніального офіцера".

Про це заявив Мартін Шульц, колишній кандидат у канцлери і лідер лівоцентристських соціал-демократів, передає Politico.

Гренелл викликав обурення у німецьких політиків, коли сказав, що перемога президента США Дональда Трампа на виборах показала людям в Європі, що можна "не допускати, аби політичний клас перед голосуванням вирішував, хто балотуватиметься і хто переможе".

"Він не розуміє, якою має бути роль посла. Посол - це мостобудівник, який пояснює, як працює американська політика, як працює американський уряд, і в той же час пояснює Америці, як Німеччина бачить речі. Але Гренелл визначив свою роль для себе, і це не традиційна роль посла. Він буде працювати пропагандистом", - каже Нільс Шмід, представник із зовнішньої політики соціал-демократів у Бундестазі.

Посол, як зазначає видання, спробував пом'якшити свою риторику: він вибачився на зустрічі з посадовими особами Міністерства закордонних справ, за даними джерел, і зберіг більш низький тон протягом декількох тижнів після суперечки.

Нагадаємо, німецький уряд зажадав від Гренелла вибачень через заяву про те, що європейські еліти диктують виборцям свою волю.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.