Висланий з РФ грузинський дипломат чекає робочої акредитації Києва - ЗМІ

Середа, 27 червня 2018, 15:27

Грузинський дипломат Іраклій Азнаурашвілі, який покинув Росію як "персона нон грата", чекає робочої акредитації з Міністерства закордонних справ України.

Про це передає "Грузия Online".

Влада РФ вислала дипломата з країни після того, як офіційний Тбілісі приєднався до протесту Заходу щодо отруєння колишнього російського шпигуна Cкрипаля в Солсбері, і попросив одного російського дипломата покинути територію Грузії.

Грузинські ЗМІ поширили інформацію, що МЗС України відклало акредитацію грузинського дипломата через побоювання, пов'язані з колишнім місцем роботи Азнаурашвілі.

Посол Грузії в Україні Гела Думбадзе зазначив, що Азнаурашвілі не отримував відмови, і посольство чекає отримання акредитації в двотижневий термін.

"Проблеми Іраклію Азнаурашвілі не створювалися, ми надіслали його документацію на акредитацію. За традицією українська сторона залишає 2-3 тижні на видачу акредитації. Ми перебуваємо у фазі очікування. Відмова в дипломатії означає або надсилання листа або дзвінок, що вони відмовляють в акредитації, але подібне до посольства не надходило", - заявив посол Грузії в Україні.

Як відомо, 29 країн вислали російських дипломатів у зв'язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

В МЗС РФ заявили, що у відповідь на висилку російських дипломатів у зв’язку з отруєнням екс-шпигуна Скрипаля Росія оголошує персонами нон грата дипломатів 23 країн світу.

Росія вислала Азнаурашвілі у відповідь – після того, як Грузія оголосила персоною нон-грата одного співробітника секції інтересів Росії при посольстві Швейцарії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.