Швеція проводить наймасштабніші навчання Нацгвардії з 1975 року

фото
Середа, 6 червня 2018, 19:18

Швеція проводить найбільші загальнонаціональні військові навчання з 1975 року, в яких беруть участь 40 батальйонів та 22 тисячі резервістів.

Про це повідомляє The Local.

"Ідея цих навчань полягає в тому, що ми зараз зміцнюємо нашу військову оборону і підвищуємо наші оперативні можливості ", - заявив шведський верховний головнокомандувач Мікаел Біден. 

 
фото - forsvarsmakten.se

За інформацією Міноборони Швеції, всі 40 батальйонів Національної гвардії були мобілізовані для навчань, а це означає, що шведи побачать, як вони виконують свої обов'язки та патрулюють в аеропортах, портах та на вулицях у Національний день країни у середу, 6 червня.

Навчання є частиною національних зусиль Швеції із відновлення стратегії загальної оборони часів "холодної війни" у відповідь на все більшу агресію Росії. Останній раз Збройні сили Швеції в повному складі залучила Національну гвардію в 1975 році на піку "холодної війни".

 
фото - forsvarsmakten.se

У випадку вторгнення Національна гвардія відповідає за захист основних функцій шведської держави, охорону державних установ, аеропортів та морських портів, щоб професійна армія була вільною для виконання передових обов'язків.

Тиждень тому Шведське агентство із надзвичайних ситуацій випустило буклет з інформацією для громадян щодо того, як поводитися у разі війни, природних катаклізмів і кібератак. Буклет має назву "Якщо настане війна чи криза" і радить зробити запаси води, консервованих і сухих продуктів та інших необхідних речей для збільшення стійкості Швеції.

Минулого місяця Швеція відновила військовий підрозділ на балтійському острові Готланд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.