У Сінгапурі напередодні саміту КНДР-США затримали "копію" Кім Чен Ина

фото
П'ятниця, 8 червня 2018, 11:35

Австралійський комік, відомий тим, що видає себе за північнокорейського лідера Кім Чен Ина, заявив, що був затриманий владою Сінгапуру і допитаний з приводу його політичних поглядів.

Про це пише Reuters.

Управління імміграції та контрольно-пропускних пунктів Сінгапуру і поліція Сінгапуру не відразу висловили свої зауваження. Інцидент стався всього за кілька днів до того, як у місті-державі мають відбутися переговори між лідерами США та Північної Кореї.

Говард X, який відмовився назвати своє справжнє ім'я, сказав, що його затримали на дві години і допитували близько 30 хвилин, коли він прибув рано вранці в сінгапурський аеропорт Чангі.

"Вони запитали мене, які мої політичні погляди і чи був я пов'язаний з протестами в інших країнах", - сказав він, додавши, що йому наказали триматися подалі від острова Сентоза, де має відбутися саміт.

 
Reuters

"Вони сказали: це саміт Трампа-Кіма, ви прибули в дуже чутливий час", - розповів австралієць. Він сказав, що не планує ніяких протестів, однак волів би показати політичну сатиру.

Правозахисні групи критикували закони Сінгапуру, які, за їхніми словами, обмежують критичні виступи та мирні зібрання.

Президент США Дональд Трамп і лідер КНДР Кім Чен Ин проведуть зустріч 12 червня в готелі "Capella" на острові Сентоса в Сінгапурі.

Нагадаємо, лідер Північної Кореї Кім Чен Ин підтвердив свою прихильність до "повної" денуклеаризації корейського півострова.

Пхеньян оголосив про вихід з пакту, який забороняє поширення ядерної зброї, у 2003 році. Після цього країна стикнулася з низкою міжнародних санкцій.

США пропонують КНДР економічну допомогу в обмін на відмову від ядерної зброї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.