Почався перший етап нових санкцій США проти РФ через отруєння Скрипалів

виправлено
Середа, 22 серпня 2018, 11:03

22 серпня розпочинається перший етап нових американських санкцій проти Росії, які були введені через отруєння Сергія Скрипаля та його дочки в британському місті Солсбері.

Санкції були анонсовані адміністрацією президента США 8 серпня, але перший етап набуває чинності сьогодні.

На першому етапі санкції стосуватимуться заборони на експорт технологій, які можуть бути використані у військових цілях, і не спрямовані безпосередньо проти якоїсь компанії.

Американські ЗМІ раніше повідомляли, що під заборону можуть потрапити газові турбіни, електронне устаткування, яке застосовується в промисловості.

При цьому реальний перелік забороненої продукції може виявитися не таким великим, тому що адміністрація Барака Обами ввела схожі обмеження ще в 2014 році.

Другий етап санкцій буде запроваджений, якщо Росія не виконає вимоги, пов’язані з припиненням використання хімічної зброї. Як відомо, Москва заперечує причетність до отруєння Скрипалів.

Держдеп США назвав такі вимоги до РФ в рамках цього санкційного тиску:

- Припинити використання біологічної та хімічної зброї в порушення міжнародного права;

- Дати гарантії невикористання такої зброї у подальшому;

- Дозволити допуск експертів на об’єкти в Росії, щоби такі візити змогли засвідчити, що Росія припинила розробку, виробництво та підготовку до використання такої зброї.

"За 6 місяців санкції можуть бути переглянуті та, приміром, зменшені в разі, якщо вимоги почнуть виконуватися. Якщо виконання не почалося, США запровадять другий раунд санкцій", - заявляв представник Держдепу.

Нагадаємо, у Конгресі США наполягають на більш агресивних кроках з протидії російській загрозі і обіцяють накласти додаткові економічні санкції, якщо Москва не змінить свою поведінку.

ВиправленоПерший етап санкцій США проти Росії у зв'язку із застосуванням хімічної зброї на території Великої Британії почав діяти у понеділок, 27 серпня. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: