США погрожують санкціями росіянам, причетним до справи Сенцова

Середа, 22 серпня 2018, 07:44

США стурбовані станом здоров'я українського режисера Олега Сенцова і вкотре закликають російську владу негайно звільнити його та інших українських політв'язнів.

Про це йдеться у заяві речниці Державного департаменту США Хізер Науерт.

"Ми стурбовані тим, що ще одна невинувата особа може померти в російській тюрмі. Ми сподіваємось, що російська влада звільнить Сенцова, щоб уникнути такої трагедії, яка неминуче призведе до закликів до відповідальності причетних посадовців", – йдеться в заяві.

Напередодні державний міністр Великої Британії у справах Європи і Америки Алан Дункан закликав РФ дотриматись своїх міжнародних зобов’язань та звільнити українського режисера і інших незаконно ув’язнених українців.

Європейський союз також закликає Росію звільнити українського режисера Олега Сенцова, який голодує вже 100 днів, та інших незаконно затриманих українців.

Як відомо, 14 травня Сенцов оголосив голодування з вимогою відпустити всіх українців, які утримуються в РФ.

За даними адвоката Дмитра Дінзе, станом на 7 серпня у Сенцова пульс уповільнився до близько 40 ударів на хвилину, у в’язня погано з серцем, але на лікарню в Лабитнангі він не погоджується, а перельоту може не пережити.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.