США ввели санкції проти судноплавних компаній РФ

Вівторок, 21 серпня 2018, 17:28

США ввели санкції проти російських судноплавних компаній за порушення резолюцій Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй, що стосуються Північної Кореї.

Про це йдеться у повідомленні на сайті Мінфіну США.

Зазначається, що нові обмеження введені відносно двох юридичних осіб та шести суден, які передавали нафту КНДР.

Йдеться про російські судноплавні компанії "Приморье" та "Гудзон", а також судна "Нептун", "Белла", "Севастополь", "Партизан", "Богатир", "Патриот".

"Наслідки порушення цих санкцій будуть залишатися в силі доти, доки ми не досягнемо остаточної, повністю перевіреної денуклеаризації Північної Кореї", - заявив міністр фінансів Стів Мнучін.

3 серпня Міністерство фінансів США оголосило про додаткові санкції відносно Північної Кореї, ввівши обмеження проти російського банку "Агросоюз", що надавав послуги північнокорейцям в обхід санкцій ООН. Санкційний удар США обвалив російський рубль.

Північна Корея перебуває під міжнародними та американськими санкціями через власну ядерну програму і випробування балістичних ракет.

Заступник міністра закордонних справ Сергєй Рябков заявив, що Росія працює над заходами проти США після запровадження санкцій проти російських компаній за допомогу КНДР.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.