Трамп і Білий дім заперечують звинувачення у злочині після заяви Коена

Четвер, 23 серпня 2018, 08:29

Білий дім заперечує припущення про те, що заява колишнього адвоката Дональда Трампа про визнання провини означає вчинення злочину з боку президента США.

Про це повідомляє Reuters.

"Як сказав президент, ми неодноразово заявляли, що він не зробив нічого поганого. Ніяких звинувачень проти нього немає. Просто тому, що Майкл Коен зробив заяву про визнання провини, не означає, що це має на увазі провину президента ", - сказала прес-секретар Білого дому Сара Сандерс.

Коен визнав себе винним у восьми кримінальних звинуваченнях в ухиленні від сплати податків, банкрутство і порушеннях у фінансуванні кампанії.

Він сказав федеральному суду в Нью-Йорку, що Трамп під час передвиборної компанії доручив йому організувати виплати двом жінкам, щоб змусити їх мовчати про відносини з кандидатом в президенти.

Трамп розкритикував колишнього адвоката і сказав, що порушення у фінансуванні кампанії, в яких Коен визнав себе винним, що не були злочином - хоча прокурори і Коен погодилися, що це все-таки злочин.

"Якщо хтось шукає хорошого адвоката, я б настійно рекомендував не вдаватися до послуг Майкла Коена", - написав Трамп в Twitter.

У той же час Трамп похвалив колишнього главу своєї кампанії Пола Манафорта, який був засуджений у вівторок за декількома пунктами звинувачення. Він назвав його "хороброю людиною" за те, що той не співробітничав з федеральною владою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: