Екс-главу кампанії Трампа визнали винним за 8 пунктами обвинувачення

Середа, 22 серпня 2018, 08:14

Колишнього голову передвиборчого штабу Дональда Трампа Пола Манафорта визнали винним за 8 з 18 пунктів обвинувачення.

Таке рішення винесли присяжні під час судового розгляду у місті Александрія, штат Вірджинія, повідомляє Голос Америки.

П`ять пунктів обвинувачення мають відношення до ухиляння від податків. Прокурори надали докази, що він не повідомив про $16 мільйонів, які надійшли з-за кордону за період з 2010 по 2014 рік, але використовував їх для придбання одягу та нерухомості, а також для реконструкції своїх будинків.

Один пункт стосується недекларування іноземних банківських рахунків, як вимагає того закон, та два пункти – щодо банківського шахрайства.

За рештою десятьма пунктами, щодо яких присяжні не змоги досягти консенсусу, суддя оголосив процес таким, який не відбувся.

Після того, як Манафорта визнали винним, Центр визначення та підрахунку терміну ув'язнення Пенітенціарного бюро повинен порахувати термін відбування покарання. На спеціальному судовому слуханні прокурори і сторона захисту висловлять думки з цього приводу, але рішення суддя ухвалюватиме одноосібно.

Якщо суддя погодиться із висновками присяжних, загалом Манафорту загрожує до 80 років ув'язнення.

Манафорта ще чекає другий судовий процес 17 вересня у Вашингтоні, в якому його звинувачують у відмиванні грошей, не реєстрації в якості лобіста у Сполучених Штатах за свою роботу для прокремлівських політиків в Україні та перешкоджання здійсненню правосуддя.

Другий судовий розгляд обіцяє глибше заглиблюватися в російські зв'язки Манафорта, зокрема, його відносини з Константином Килимником, українсько-російським політичним консультантом, якого обвинувачували разом з Манафортом і який, за словами прокурора Роберта Мюллера, має зв'язки з російською розвідкою.

Манафорт є центральною фігурою в розслідуванні Мюллера про можливу змову між командою Дональда Трампа і Росією, почасти через численні зв'язки Манафорта з росіянами і його роботу з екс-президентом України Віктором Януковичем.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: