Побиття незалежного журналіста у Республіці Сербській викликало міжнародне обурення

Вівторок, 28 серпня 2018, 09:12

США, Рада Європи і боснійські журналісти висловили обурення в понеділок після того, як двоє нападників у масках побили і серйозно поранили репортера незалежного телебачення боснійських сербів.

Про це повідомляє Associated Press.

Репортера BNTV Владіміра Ковачевича госпіталізували у неділю ввечері після того, як його побили біля його будинку в Баня-Луці, головному місті Республіки Сербської.

Ковачевич опублікував фотографію в Twitter із закривавленою перев'язаною головою. Він сказав, що невідомі чоловіки побили його металевими палицями, коли він повертався додому з антиурядового мітингу, на якому він працював.

"Я намагався захистити себе і кричав про допомогу, коли вони били мене по голові і тілу. Тоді вони втекли машиною", - цитує Ковачевича BNTV.

Влада боснійських сербів критикує BNTV за незалежну редакційну політику. Телеканал почав мовити у понеділок з темним екраном.

Посольство США в Сараєво назвало у своєму Twitter неприйнятними напади на журналістів.

Комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович заявила, що вона "глибоко вражена насильницьким нападом". Вона закликала владу Республіки Сербської знайти і покарати винних у нападі і активізувати їх зусилля по створенню клімату, в якому журналісти можуть працювати вільно і безпечно".

Асоціація боснійських журналістів заявила, що напад був спрямований на залякування незалежних ЗМІ і звинуватила лідера боснійських сербів Мілорада Додика в організації кампанії проти незалежних ЗМІ.

Сотні журналістів, прихильники опозиції і активісти в понеділок провели акцію протесту в центрі Баня-Луки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: