Беннон формує правий блок в ЄС: зустрівся з прем'єром Республіки Сербської

П'ятниця, 3 серпня 2018, 11:14

Колишній радник президента США Стів Беннон, який заявив про намір створити антиєвропейську группу в ЄС, зустрівся з одним із лідерів сербських націоналістів у Боснії.

Про це повідомляє The Times.

Беннон у своєму домі у Вашингтоні зустрівся з прем'єр-міністром Республіки Сербської Желько Цвіяновичем.

Згідно з офіційною заявою, поширеною після переговорів, Беннон та Цвіянович обговорили шляхи поліпшення відносин між Республікою Сербською та США.

Республіка Сербська є державним утворенням на території Боснії, частиною федеральної системи, розробленої після війни на Балканах в 1990-х роках.

Переважна частина населення - боснійські серби, вони виступають за тісні зв'язки з Белградом і в опозиції як до ЄС, так і боснійських мусульманських та хорватських організацій. Республіка Сербська неодноразово погрожувала провести референдум про незалежність.

Президент регіону Мілорад Додик є близьким союзником президента РФ Владіміра Путіна в Європі. Він також підтримує тісні зв'язки з лідеркою французьких правих Марін ле Пен та правою австрійською "Партією свободи".

Нагадаємо, Беннон заявив, що планує створення правопопулістської "супергрупи" в Європейському парламенті, депутати якої складуть третину від усього складу переобраного органу наступної весни.

Він оголосив, що створює організацію "Рух" у Брюселі, намагаючись конкурувати з ліберальними фондами "Відкрите суспільство" Джорджа Сороса.

"Рух" має намір забезпечити виборчу та комунікаційну підтримку популістським рухам по всій Європі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: