У Німеччині плани екс-радника Трампа назвали "лобовою атакою на ЄС"

Понеділок, 23 липня 2018, 16:14

Німецькі депутати назвали плани колишнього радника президента США Стіва Беннона впливати на європейські вибори 2019 року "лобовою атакою на ЄС".

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Беннон заявив, що планує створення правопопулістської "супергрупи" в Європейському парламенті, депутати якої складуть третину від усього складу переобраного органу наступної весни.

"Ми повинні боротися зараз, з хорошими аргументами, впевненими і правдивими", - сказав Майкл Рот, депутат від соціал-демократів і міністр з європейських питань.

Він додав, що Європа не повинна "боятися націоналістичних кампаній, якими пан Беннон хотів би змусити Європу встати на коліна ... наші цінності сильніші його ненависті і його брехні".

Флоріан Хан з Християнського соціального союзу вважає, що загроза впливу Беннон на європейських виборах повинна бути "сприйнята всерйоз".

Він додав, що весь блок повинен залишатися пильним "проти будь-якого неприпустимого зовнішнього втручання у вибори".

"Вільні демократи" ще жорсткіше розкритикували Беннона, називаючи його плани "лобовою атакою на ЄС і європейські цінності".

Беннон працював з багатьма європейськими ультраправими партіями, в тому числі з "Альтернативою для Німеччини" (AfD). Це єдина німецька партія, котра висловила оптимізм у зв'язку з проектом Беннона.

Незважаючи на те, що AfD відмовилася від допомоги Беннона в передвиборчій кампанії, співголова партії Аліса Вейдель недавно попросила його поради, коли вони обидва були в Швейцарії в березні на конференції.

Вейдель назвала стратегію Беннон "захоплюючою і амбітною".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.