Орбан підтримав плани екс-радника Трампа провести "праву революцію" в Європі

П'ятниця, 27 липня 2018, 16:59

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан підтримав ідею створення нової антиєвропейської групи, яку запропонував колишній радник президента США Стів Беннон.

Про це повідомляє Reuters.

Орбан заявив, що настав час для того, щоб хтось із Сполучених Штатів прибув до Європи, щоб поширювати консервативне мислення замість ліберальних цінностей.

Угорський прем’єр відкрито не сказав, чи братиме він участь у роботі групи Беннона, але він "дуже бажає успіху" цьому проекту

"Америка складається не тільки з лібералів. І ми тут в Європі також є консерваторами... і навіть християнськими демократами ... чому ми не можемо почути і наш голос у Європі? А людина, яка так думає, приїхала сюди, він був спеціальним радником президента США", - сказав Орбан.

За словами Орбана, Беннон зрозумів, що в Європі існує можливість поширювати консервативні цінності, і це буде позитивним явищем, оскільки це призведе до "різноманітності" і дозволить європейцям побачити консервативне обличчя Америки.

Баннон приїжджав до Угорщини наприкінці травня, виступав на конференції в Будапешті, і також зустрівся з Орбаном.

Орбан відомий противник міграційної політики ЄС. Він побудував паркани на південних кордонах Угорщини в 2015 році, щоб стримувати мігрантів, заявивши, що захист зовнішніх кордонів ЄС є єдиним способом збереження християнських цінностей.

Нагадаємо, Беннон заявив, що планує створення правопопулістської "супергрупи" в Європейському парламенті, депутати якої складуть третину від усього складу переобраного органу наступної весни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.