У Береговому пікетували угорське консульство

фото
Понеділок, 24 вересня 2018, 15:57

Біля угорського консульства у Береговому пройшов пікет, учасники якого попросили український уряд звернути увагу на антиукраїнську політику сусідньої країни.

Про це повідомляє портал Mukachevo.net.

Мітингувальники підготували повітряну кульку у вигляді пляшки з під шампанського, а також плакати із проханням вислати усіх консулів Угорщини з України, адже мітингарі переконані, що висилання одного консула результату не дасть.

 

"В той час, як наші побратими проливають кров в боротьбі з агресором на сході України, користуючись нашою ослабленістю, Угорщина підло реалізує план із автономізації та подальшого від’єднання Закарпаття, використовуючи для цього дипломатичні місії, які фактично перетворилися на центри масової паспортизації українців" - йдеться у зверненні мітингувальників.

На завершення пікету його учасники поклали до дверей консульства збільшену версію угорського паспорта.

 

Нагадаємо, що у останній тиждень у відносинах України та Угорщини розпочалася нова криза. Її викликало відео з церемонії прийняття закарпатських мешканців у громадянство, яка проходила у консульстві в Береговому. На відео консул закликала закарпатців приховувати своє громадянство від української влади.

Голова МЗС України Павло Клімкін у зв'язку з цим заявив про можливість висилки угорського консула в Береговому. 

Детальніше про це – у статті "100 тисяч вірних Угорщині: історія та приховані деталі паспортного скандалу на Закарпатті"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: