В РФ назвали інсинуацією заяви Польщі щодо підробки "чорних скриньок" з Ту-154М

Середа, 5 вересня 2018, 17:48

Представник Слідчого комітету Росії Свєтлана Петренко назвала інсинуацією звинувачення в тому, що в Росії могли підмінити "чорні скриньки" літака президента Польщі Леха Качиньського, що розбився під Смоленськом.

Про це повідомляє ТАСС.

"У деяких зарубіжних ЗМІ з'явилися звинувачення пана Мацеревича (Антоні Мацеревич - глава польської підкомісії з розслідування причин катастрофи. - Ред.) в тому, що Росія могла якимось чином "підмінити "чорні скриньки" літака Ту-154М відразу після катастрофи, що сталася в квітні 2010 року. Така інформація сприймається виключно як нічим не підкріплена інсинуація і спроба дестабілізувати нормальний робочий процес представників двох відомств", - заявила представник СК.

За її словами, роботи з розкриття і копіювання інформації зі штатних самописців проводилися з участю авіаційних фахівців з Республіки Польща

"Тому заяви про будь-яку підміну або підробку "чорних скриньок" російською стороною повністю безпідставні і засновані на фантазіях, а не на фактах", - додала Петренко.

Раніше глава Підкомісії з розслідування смоленської авіакатастрофи Антоні Мацеревич заявив, що Росія могла підробити бортові самописці польського літака Ту-154М, який розбився під Смоленськом у квітні 2010 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.