Глава Смоленської комісії Польщі: РФ могла підробити "чорні скриньки" з Ту-154М

Вівторок, 4 вересня 2018, 13:20

Росія могла підробити бортові самописці польського літака Ту-154М, який розбився під Смоленськом у квітні 2010 року.

Про це заявив глава Підкомісії з розслідування смоленської авіакатастрофи Антоні Мацеревич, пише "Польське радіо".

За словами екс-міністра національної оборони Польщі, російська сторона зареєструвала у протоколі виявлені чотири "чорні скриньки". Однак, за словами Мацеревича, у Ту-154М немає чотирьох "чорних скриньок".

"Існує припущення про те, що "чорні скриньки" були підроблені. Наявність двох пар подібних, але різних "чорних скриньок", наводить на думку про те, що йдеться про підробку", - заявив він.

Міжнародна організація цивільної авіації повинна вжити заходів, що змусять Росію виконати необхідні процедури під час розслідування катастрофи, вважає Мацеревич.

"Роботи постійно продовжуються, ми завершуємо реконструкцію уламків, зроблених на підставі світлин", - зазначив він і додав, що Національний авіаційний науково-дослідний інститут у США опрацьовує відтворення перебігу подій.

На початку вересня польські експерти почали додатковий огляд уламків та конструкційних елементів літака Ту-154М на летовищі в Смоленську.

Нагадаємо, у середині квітня підкомітет Міноборони Польщі опублікував технічний звіт щодо Смоленської катастрофи, в якому йдеться про те, що літак Ту-154М був зруйнований під час вибуху, а вибухи відбулися над землею.

Літак польського президента Качинського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Всі 96 осіб, що перебували на борту, загинули. Качинський летів на траурні заходи в Катинь, де поховані польські військовослужбовці, розстріляні НКВС СРСР в 1940 році.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: