Польські слідчі у вересні знову відвідають місце Смоленської катастрофи

Четвер, 23 серпня 2018, 11:24

Польські слідчі на початку вересня візьмуть участь в огляді агрегатів та інших елементів літака Ту-154М президента Польщі Леха Качиньського, що розбився у 2010 році під Смоленськом.

Про це повідомила представник Слідчого комітету РФ Свєтлана Петренко, повідомляє ТАСС.

"Слідчим комітетом задоволений запит [польської сторони про проведення процесуальних дій на території РФ], і з 3 по 7 вересня 2018 року заплановане проведення в присутності польських представників додаткового огляду речових доказів - агрегатів, підвузлів і конструктивних елементів літака Ту-154М, що зберігаються в Смоленську", - сказала вона.

Наприкінці липня Слідчий комітет Росії погодився на приїзд до Смоленської області польських прокурорів і експертів для обстеження останків польського літака Ту-154М, який розбився неподалік летовища "Сєвєрний" 10 квітня 2010 року.

Нагадаємо, у середині квітня підкомітет Міноборони Польщі опублікував технічний звіт щодо Смоленської катастрофи, в якому йдеться про те, що літак Ту-154М був зруйнований під час вибуху, а вибухи відбулися над землею.

Попередній звіт розслідування катастрофи від 2011 року, який здійснила підкомісія на чолі з Єжи Міллером, визнали недійсним. Тоді підкомісія дійшла до висновку, що літак розбився, бо пішов на контрольоване зближення з землею. Підкомітет на чолі з Антонієм Мацеревичем назвав попередній звіт заснованим на фальшивих матеріалах і політичному тиску.

У катастрофі загинуло 96 осіб, зокрема президент Польщі Лєх Качинський з дружиною Марією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.