Суд Італії дозволив вилучити 49 млн євро партії "Ліга" через шахрайство екс-керівників

Четвер, 6 вересня 2018, 18:16

Італійський суд дозволив вилучити 49 мільйонів євро активів правої партії "Ліга" після того, як екс-керівники політичної сили були засуджені за шахрайство.

Про це повідомляє The Local.

Колишній лідер "Ліги" Умберто Боссі, його син Ренцо та колишній скарбник партії Франческо Белсото були засуджені за те, що вони шахрайством отримали велику суму із бюджету на вибори тодішньої "Ліги Півночі" у період 2008-2010 років.

Після вироків суду обвинувачені спробували відшкодувати гроші, але могли знайти лише 3 мільйони євро. Адвокати "Ліги" наполягають на тому, що партія на даний момент має лише 5,5 мільйонів євро, які походять з пожертвувань, і що вони можуть повернути справу до Верховного суду.

Боссі був засуджений до двох років і трьох місяців у в'язниці за використання у власних цілях більше 200 тисяч євро з фінансування, наданого державою політичним партіям.

Ренцо Боссі був засуджений на півтора року за викрадення понад 140 тисяч євро, у тому числі кілька тисяч на оплату квитків для подорожей та 77 000 євро, щоб купити диплом в Албанії.

Белсіто отримав три роки тюрми після того, як визнали його винним у підробці документів на майже півмільйона євро. Всі троє заперечують обвинувачення та перебувають у процесі оскарження. Якщо їхню апеляцію задовольнять, то кошти партії повернуть, проте прокурори стверджують, що зараз необхідно заморозити активи "Ліги" в якості запобіжного заходу.

Боссі-старший продовжує представляти "Лігу" в Сенаті Італії. На чолі партії його замінив нинішній глава МВС Італії Маттео Сальвіні. Він неодноразово заявляв, що ніколи не бачив зниклих грошей.

У той час він був членом парламенту, а потім членом Європейського парламенту, а також віце-секретарем одного з регіональних відділень партії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.