Італія: "Рух 5 зірок" та "Ліга" просять більше часу для формування уряду

Понеділок, 14 травня 2018, 19:45

В Італії антисистемний "Рух 5 зірок" та ультраправа "Ліга" заявили, що їм потрібно більше часу для формування уряду.

Про це заявив лідер "Рух 5 зірок" Луїджі Ді Майо, повідомляє Reuters.

Очікувалося, що на зустрічі з президентом Серджо Маттареллою партії представлять програму свого уряду та назвуть кандидата на посаду прем’єра.

Однак після того як вони провели півгодини в офісі президента Ді Майо повідомив, що робота над їхньою програмою ще триває і відмовився сказати, хто буде прем’єром.

"Ми погодилися, що маємо рухатися швидко, однак оскільки ми працюємо над тим, що буде програмою уряду у найближчі 5 років, дуже важливо зробити її якомога краще. Тому ми сказали президенту, що нам потрібно ще кілька днів" - сказав Ді Майо.

Минулого тижня Ді Майо заявив, що сторони узгодили питання економічної програми, пенсійного законодавства, боротьби з імміграцією.

Як відомо, на виборах 4 березня "Рух 5 зірок" посів перше місце серед партій, але правоцентристський альянс, до якого входить "Ліга", отримав найбільше місць у парламенті. 

"Рух 5 зірок" має значну частину своєї підтримки на півдні країни, а "Ліга" - на півночі. У той час як "Рух" обіцяє ввести щедру соціальну допомогу, "Ліга" хоче скоротити податки.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: