Убивство журналіста в Словаччині: суд взяв під варту 4 підозрюваних

Понеділок, 1 жовтня 2018, 10:49

Чотирьох підозрюваних у вбивстві словацького журналіста Яна Куцяка та його нареченої утримуватимуть під вартою до судового розгляду.

Таке рішення ухвалив суд у Словаччині в неділю, повідомляє EUobserver.

Минулого тижня словацька поліція затримала вісьмох підозрюваних в убивстві журналіста, чотирьох із них пізніше відпустили.

Один із підозрюваних Томаш Ш. у серпні 2014 року пройшов підготовку у сфері індивідуальної охорони в Європейській безпековій академії у Вроцлаві. За даними академії, у той час він був діючим офіцером поліції Словаччини.

За словами колег Томаша Ш., він недовго працював детективом, але був звільнений, оскільки виявився "непридатним для роботи".

Куцяка, який писав про політичну корупцію в Словаччині, знайшли застреленим разом з його нареченою вдома неподалік Братислави в лютому.

Вбивство шокувало націю і викликало публічний гнів з приводу корупції. В країні відбулися найбільші масові протести з часу завершення правління комуністів у 1989 році.

Висока політична напруга змусила піти у відставку довготривалого прем'єр-міністра Роберта Фіцо і його міністра внутрішніх справ Роберта Каліняка, а також начальника поліції Тібора Гаспара.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.