Убивство журналіста в Словаччині: слідство заявило, що є свідок

Понеділок, 17 вересня 2018, 18:46

Влада Словаччини визначила можливого свідка у справі вбивства словацького журналіста Яна Куцяка, яке в лютому минулого року призвело до масових протестів, що змусили уряд піти у відставку.

На прес-конференції у понеділок прокурор, який здійснює нагляд у справі, заявив, що ця особа "могла бути присутньою на місці злочину або неподалік від місця злочину в той час, коли було скоєно вбивство, і може мати інформацію про злочин", повідомляє Reuters.

Це вперше за півроку після вбивства у розслідуванні сталися зрушення.

Прокурор, який відмовився назвати своє ім'я, сказав, що влада також скоротила кількість можливих мотивів убивства до двох. Він також відмовився відповідати на питання про те, чи є ця особа підозрюваним, чи просто свідком.

Ймовірний свідок – білий чоловік з бородою та темним волоссям віком близько 30 років.

Прокурор прозвітував перед журналістами після того, як понад 300 словацьких журналістів і видавців минулого місяця розкритикували поліцію за відсутність прогресу в розслідуванні вбивства Куцяка та корупції, про яку писав убитий журналіст.

26 лютого у Словаччині застрелили журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його дівчину.

Найбільш вірогідним мотивом убивці правоохоронці вважають професійну діяльність журналіста. Куцяк розслідував випадки шахрайства з грошима європейських фондів і можливу причетність до цього італійського мафіозного клану "Ндрангета".

Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо подав у відставку після масових протестів у країні через вбивство журналіста-розслідувача та загрозу нових виборів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.