Словаччина: поліція затримала кількох підозрюваних у вбивстві журналіста – ЗМІ

Четвер, 27 вересня 2018, 10:30

Словацька поліція затримала одну чи декількох осіб, підозрюваних у вбивстві журналіста-розслідувача Яна Куцяка та його нареченої.

Про це у четвер повідомляють кілька словацьких ЗМІ, посилаючись на джерела в поліції, інформує Reuters.

Поліція повідомила на своїй сторінці у Facebook про затримання осіб, підозрюваних в насильницьких злочинах, а також про обшуки у будинках підозрюваних. Однак у якій справі вони відбулися, не сказала.

Словацькі ЗМІ, зокрема SME daily і Aktuality.sk, у яких працював Ян Куцяк, повідомили, що поліція проводить обшуки на півдні країни. Медіа стверджують, що затримані прямо пов’язані з убивством Куцяка та його нареченої.

Куцяка, який писав про політичну корупцію в Словаччині, знайшли застреленим разом його нареченою вдома неподалік Братислави в лютому.

Вбивство шокувало націю і викликало публічний гнів з приводу корупції. В країні відбулися найбільші масові протести з часу завершення правління комуністів у 1989 році.

Висока політична напруга змусила піти у відставку довготривалого прем'єр-міністра Роберта Фіцо і його міністра внутрішніх справ Роберта Каліняка, а також начальника поліції Тібора Гаспара.

Куцяк, серед іншого, розслідував випадки шахрайства за участі бізнесменів зі словацькими політичними зв'язками. Він також розслідував ймовірні мафіозні зв'язки італійців із словацьким бізнесом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: