Підозрюваний в убивстві журналіста в Словаччині пов'язаний з Польщею

П'ятниця, 28 вересня 2018, 12:16

Один із підозрюваних у резонансному вбивстві словацького журналіста-розслідувача Яна Куцяка проходив нетривале навчання у Польщі.

Про це повідомило польське видання Onet.

Затриманий напередодні Томаш Ш. у серпні 2014 року пройшов підготовку у сфері індивідуальної охорони в Європейській безпековій академії у Вроцлаві. За даними академії, у той час він був діючим офіцером поліції Словаччини.

Курс, який він пройшов, стосувався оволодіння техніками захисту віп-персон, водіння автомобіля, надання медичної допомоги, поводження зі зброєю та проведення наземного штурму.

За словами колег Томаша Ш., він недовго працював детективом, але був звільнений, оскільки виявився "непридатним для роботи".

Напередодні словацька поліція затримала вісьмох підозрюваних в убивстві журналіста Яна Куцяка та його нареченої Мартіни Кушнірової, включно із колишнім поліцейським Томашом Ш.

Словацькі журналісти не здивовані його присутністю у злочинній групі. Вони кажуть, у їхній практиці було немало випадків, коли поліцейські тісно співпрацювали з мафією та організованою злочинністю.

Куцяка, який писав про політичну корупцію в Словаччині, знайшли застреленим разом з його нареченою вдома неподалік Братислави в лютому.

Вбивство шокувало націю і викликало публічний гнів з приводу корупції. В країні відбулися найбільші масові протести з часу завершення правління комуністів у 1989 році.

Висока політична напруга змусила піти у відставку довготривалого прем'єр-міністра Роберта Фіцо і його міністра внутрішніх справ Роберта Каліняка, а також начальника поліції Тібора Гаспара.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.